وداع بوتفلیقه با ریاست جمهوری 20 ساله

به گزارش مهسان بلاگ، در کش و قوس اعتراض ها و موجی که رفته رفته بر عظمتش افزوده می گردد، پایان رئیس جمهوری 82 ساله الجزایر که زمانی قهرمان ملی این کشور و عزیز مردمش بود، راضی به عقب نشینی شد و گفت به مردم این کشور اجازه می دهد پس از 20 سال در رأس قدرت بودن، آینده ای بدون حضور او را تجربه نمایند.

وداع بوتفلیقه با ریاست جمهوری 20 ساله

عبدالعزیز بوتفلیقه روز دوشنبه با انتشار بیانیه ای گفت از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری 18 آوریل انصراف داده است. بیانیه ای که باز هم مردم الجزایر را به خیابان ها کشاند اما این بار نه برای اعتراض که برای جشن دریافت و پایکوبی به خاطر رسیدن به خواسته شان. به دنبال اعلام انصراف رئیس جمهوری، احمد اویحیی نخست وزیری الجزایر نیز استعفای خود را گفت و به جای او، نورالدین بدوی که پیش از این وزیر کشور بود، روی کرسی نخست وزیری نشست. رمطان لعمامره هم که مشاور دیپلماتیک بوتفلیقه بود، معاون نخست وزیری شد.

این تصمیم در پی اعتراض بسیار گسترده مردم این کشور گرفته شد که چند هفته متوالی در خیابان های شهرهای مختلف الجزایر گرد هم آمدند تا مخالفت سرسختانه خود را با پنجمین نامزدی بوتفلیقه در انتخابات ریاست جمهوری نشان بدهند. در همین ایام چند اتحادیه کارگری که به دولت نزدیک بودند هم با معترضان اعلام همبستگی کردند و دو حزب مخالف دولت هم گفتند که انتخابات ریاست جمهوری را که قرار بود حدود پنج هفته دیگر برگزار گردد، تحریم می نمایند. اما پیوستن چند مقام نظامی به موج اعتراضات و از آن مهم تر بیانیه هزار وکیل الجزایری که گفتند بر انتخاباتی که بوتفلیقه در آن شرکت کند نظارت نخواهند کرد، آخرین میخ را بر تابوت آرزوهای بوتفلیقه زد و او را وادار به عقب نشینی کرد.

به گزارش فرانس 24، بوتفلیقه در بیانیه خود که در آژانس خبری دولتی این کشور منتشر شد، گفت که به منظور ایجاد اصلاحاتی سیاسی و در قانون اساسی کنفرانسی تا سرانجام سال 2019 برگزار خواهد شد. به همین دلیل، او گفت که همه پرسی ای درباره متمم های قانون اساسی مشخص خواهد شد. او همچنین احتمال داد که برگزاری این انتخابات به تعویق بیفتد اما تاریخ جدیدی برای آن مطرح نکرد. از سوی دیگر، بوتفلیقه سازمان عالی مستقل جهت نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری به ریاست عبدالوهاب دربال را منحل کرد. به گزارش رویترز، کمتر از یک روز پس از انتشار بیانیه دفتر ریاست جمهوری، اعلام شد که خضر ابراهیمی دیپلمات کهنه کار و وزیر خارجه پیشین الجزایر ریاست این کنفرانس را در دست خواهد گرفت. یک منبع دولتی نیز گفت که این کنفرانس شامل نمایندگان معترضان از جمله جمیله بوحیرد، زهره ظریف بیطاط و اخضر بورقعه خواهد بود.

روز گذشته پس از آنکه بوتفلیقه گفت از انتخابات ریاست جمهوری کنار می کشد، با ابراهیمی دیداری کرد که به احتمال زیاد طی آن درباره جزئیات این کنفرانس با یکدیگر رایزنی کردند. اخضر ابراهیمی پس از دیدار با بوتفلیقه گفت: با توجه به شرایطی که در حال حاضر کشور دارد، بوتفلیقه مرا در جریان اتفاقات جاری الجزایر و تصمیمات مهمی که قصد اتخاذ آنها را دارد، قرار داد. اما اکنون صدای مردم بویژه جوانان شنیده شده است و مرحله جدید و سازنده ای که بسیاری از مسائل ما را برطرف خواهد نمود، خیلی زود شروع می گردد. پس از انتشار خبر این کناره گیری، رئیس جمهوری الجزایر با رئیس ستاد ارتش این کشور دیدار کرد؛ دیداری که هیچ خبری مبنی بر ماهیت و محتوای آن فاش نشده است.

طی هفته های اخیر، ده ها هزار تن از مردم از هر طبقه و کلاس اجتماعی ای در اتحادی کم نظیر راه خیابان ها و میادین اصلی شهر را در پیش دریافتد تا سد راه زیاده خواهی های رئیس جمهوری شان شوند. موج اعتراضات مردمی آنقدر گسترده شد که به فرانسه، کانادا و کشورهای غربی هم راه پیدا کرد و هزاران نفر از مخالفان دولت او که در خارج از الجزایر زندگی می کردند، با مردم داخل این کشور متحد شدند. بوتفلیقه 82 ساله، 20 سال است که در رأس قدرت الجزایر حضور دارد اما از سال 2013 که سکته کرد، به ندرت در انظار عمومی ظاهر شد. مخالفان او می گویند او دیگر مناسب به دست دریافت قدرت نیست و باید فرد جوان و دموکراتیک تری به جای او وارد کاخ ریاست جمهوری گردد. آنها اعتقاد دارند بوتفلیقه در کاخ خود می نشیند به اخباری که زیر دستانش پالایش می نمایند، گوش می دهد و براساس آن به مقام های نظامی و مالی دستور می دهد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه هم با اعلام حمایت از انصراف بوتفلیقه، خواهان ایجاد اصلاحاتی برای نوسازی سیستم سیاسی الجزایر شد. وزیر خارجه این کشور هم در بیانیه ای گفت: در پی تظاهرات گسترده که در نهایت صلح طلبی و احترام برگزار گردید، فرانسه امیدوار است تحرکی تازه که باعث الهام بخشی و انگیزه مردم الجزایر می گردد، در این کشور ایجاد گردد.

جشن خیابانی معترضان، هشدار فعالان

اندکی پس از انتشار این بیانیه، خیابان های پایتخت این کشور از حضور گسترده مردم سرشار شد و پرچم هایی که هماهنگ با آوازهای دسته جمعی تکان می خوردند، سراسر آسمان را فرا گرفته بودند. به گزارش آسوشیتدپرس، محمد کاسی، راننده تاکسی 50 ساله ای گفت: با صبر و استقامت ما، اعتراض مان میوه داد. ما حامیان دوره پنجم را شکست دادیم. اسماعیل ترکاشی مرد 35 ساله ای که کارمند یک اداره دولتی است هم با استقبال از تصمیم بوتفلیقه گفت: او ناچار شد که بپذیرد مردم دیگر با او هم نظر نیستند. او 20 سال در قدرت بوده و حالا نسل جوان ما باید یک رهبر دموکرات داشته باشد. اما مریم آملال، تحلیلگر فرانس 24، اعتقاد دارد نباید به عقب نشینی بوتفلیقه چندان هم خوشبین بود. او در این باره می گوید: پس از اعلام انصراف بوتفلیقه، مردم در خیابان ها به جشن و پایکوبی مشغول بودند و می گفتند این پیروزی ما است. اما شاید این در واقع پیروزی دولت باشد که مردم به هم بگویند، دولت به حرف ما گوش کرد و پاسخ ما را داد. بوتفلیقه گفته برای دوره پنجم نامزد نمی گردد، شاید او بخواهد دوره چهارم خود را طولانی کند؛ خبری که اصلاً برای الجزایری ها خوشایند نیست. خالد درارنی، روزنامه نگار و فعال سیاسی نیز در توئیتی نوشت: اعلام تصمیم بوتفلیقه به منزله تمدید دوره چهارم قدرت اوست، اگرچه دوره پنجمی در کار نیست اما دوره چهارم او تمدید می گردد. این رسوایی شرم آور است.

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری

باتسک: مترجم آنلاین، دارالترجمه آنلاین

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 30 مرداد 1400 بروزرسانی: 30 مرداد 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 6845

به "وداع بوتفلیقه با ریاست جمهوری 20 ساله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "وداع بوتفلیقه با ریاست جمهوری 20 ساله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید